Remia strikt Amerikaanse acteur Jeffrey Dean Morgan om BBQ-sausenlijn ‘The Tasteful Eight’ te lanceren.

De innemende acteur Jeffrey Dean Morgan is onder andere bekend van series als The Walking Dead en Grey’s Anatomy en films als Solice met Anthony Hopkins en Rampage met Dwayne ‘The Rock’ Johnson.

In de ruim een minuut durende (online) film wordt de kijker meegenomen naar het verleden van The Tasteful Eight, een groep cowboys ‘known for their formidable taste’.

De opnames vonden plaats in het Zuid-Spaanse Almería, in het dorp Fort Bravo, waar legendarische spaghettiwesterns als The Good, the Bad and the Ugly en Once Upon a Time in the West zijn opgenomen.

Toewijding
Creative director Stan van Zon: ‘Remia heeft vaker met sterren gewerkt, zoals Sylvester Stallone, en vond het tijd voor een update die past bij deze tijd. Jeffrey Dean Morgan, met z’n prachtige whiskystem, was direct enthousiast. Hij is een unusual suspect, maar met de camera erop, kun je je ogen niet van hem afhouden.

Remia had de meeste namen van de American BBQ-sausenlijn al, maar daar nog niks mee gedaan. Wij hebben daar de “legende” van The Tasteful Eight omheen bedacht en karakters zoals Black Jack, Sweet Dalton en Teardrop Tony uitgewerkt. Het leuke is dat je daar nog heel veel mee kan doen.

Zeker met het oog voor detail van regisseur Jeroen Mol. Het was soms best balanceren tussen wat de klant wilde en wat we productiemaatschappij Hazazah vroegen (we hadden twee volle draaidagen en zaten zeven dagen met elkaar in Spanje), maar zijn nauwkeurigheid en toewijding was precies wat we zochten.’

Hoe moeilijker, hoe beter
Jeroen van den Idsert, executive producer en oprichter van Hazazah Film & Photography: ‘Het is productioneel soms best een uitdaging om met een ster te werken, maar behalve dat Jeffrey Dean Morgan heel aardig was en veel humor had, was het ook een vette locatie met een goede Engelse cast – dat helpt natuurlijk.
Maar wat ik vooral leuk vond, is dat de adverteerder (voor wie we al langer werken) in deze tijd het lef had om zo’n on-Nederlands grote minispeelfilm te maken, waarin regisseur Jeroen Mol ook nog eens zijn gedetailleerde humor kwijt kon.
Hoe groter en ingewikkelder de productie – liefst onder tijdsdruk – hoe beter. Dat vind ik het leukste wat er is.’

‘We waanden ons in het wilde westen’
Jeroen Mol voegt toe: ‘We hebben gekozen voor een moderne vorm van een western, die we vooral tot uiting hebben laten komen in de styling van The Tasteful Eight en het sounddesign van de film. Het fijnste beeld vind ik het shot in de saloon waar iedereen opkijkt naar de deuropening. Dat heeft een “Vermeeresque” lichtinval, met veel dank aan onze Belgische D.O.P. Björn Charpentier.
Voor mij was dit een speciaal project omdat het veel disciplines van regie omvat. Verhaal, styling, licht, art direction, timing, filmster op set, beperkte shoot tijden en een westernfilm dorp. Nog fijner was het om zo’n project met een groep talentvolle en enthousiaste mensen te maken – waarbij iedereen met volledige inzet streefde naar een hele goede film en we ons allemaal, voor even dan, in het wilde westen waanden. Mooi.’

Credits
Klant: Karel de Rooij, Marcos Garcia, Daniëlle Saan
Strategie en creatie: Frans Brand (Group for Brands), Stan van Zon & Gido van der Vlies (aBiggerBang)
Executive producer: Jeroen van den Idsert
Producer: Cynthia Fidder
Regie: Jeroen Mol
D.O.P.: Björn Charpentier
Editor: Martin Heijgelaar
Grading: Laurens Orij
Online: Ambassadors
Muziek en sound effect: Sizzer en Rec Sound
Production manager: Ushani Karunadasa
Fotografie: Claire Witteveen
Contracten: Erik Jan Verheijen, Liesbeth van den Idsert, Emilie Doque
Line production: Smile


https://www.emerce.nl/wire/group-for-brands-hazazah-schieten-miniwestern-remia